De workshop Schrijven als een journalist leert je technieken die professionele journalisten toepassen bij het schrijven voor kranten en tijdschriften. Je kunt ze ook gebruiken als je schrijft voor een website, nieuwsbrief of relatiemagazine.

Journalistiek schrijven is niet zo moeilijk als je eenmaal weet waar je op moet letten. De meeste artikelen zijn opgebouwd via vaste principes. Die zijn in de loop der tijd ontwikkeld omdat ze het best blijken te werken voor lezers. Journalisten willen dat hun boodschap overkomt. En liefst op een prettige manier.

Als contentmaker wil je hetzelfde. Want alleen goéde content zorgt ervoor dat je doelgroep met jou in zee gaat. Mensen zien zo veel clickbait voorbijkomen, dat ze inmiddels haarfijn aanvoelen of een artikel echt iets toe te voegen heeft.

Wat leer je tijdens de workshop?

  1. Je leert hoe je te weten komt wat je lezer wil.
  2. Je ontdekt hoe je een artikel goed opbouwt.
  3. Je leert om de juiste taal te gebruiken.

Tussendoor werk je aan je eigen tekst.

Wat is het resultaat?

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een artikel dat je doelgroep graag leest, en dat uitnodigt om nog eens terug te komen op jouw website. Je begrijpt bovendien dat je de basis van goed schrijven, zodat je voortaan professionele artikelen  kunt publiceren.

 

Schrijven als een journalist

Wie? Contentmakers die professionele teksten willen schrijven
Wat? Workshop Schrijven als een journalist
Waar? In company
Wanneer? 1 middag, datum in overleg
Waarom? Omdat je wilt dat je teksten daadwerkelijk effect sorteren
Hoe? De workshop kost € 750 exclusief btw
Je mag zelf weten hoeveel mensen meedoen (maximaal 5)

 

Verdieping is mogelijk. Dan breiden we de workshop uit naar een hele dag.

Inschrijven kan hier:

[CONTACT_FORM_TO_EMAIL]

 

 

Je krijgt antwoord binnen 24 uur.

P.S. Leer je liever hoe je een website, nieuwsbrief of relatiemagazine tot een aantrekkelijk geheel maakt? Meld je dan aan voor de workshop Denken als een journalist.